Infradax Overheid

De kwaliteit van basisgegevens die door (lokale) overheidsinstellingen worden gebruikt is heel erg belangrijk voor hun bedrijfsvoering. Zo moet bijvoorbeeld correspondentie naar het juiste adres van burgers en bedrijven worden gestuurd en de hoogte van de WOZ belasting correct zijn bepaald.

De consultants van Infradax Overheid hebben daarom de Databrush ontwikkeld. De Databrush is een applicatie die de gegevenskwaliteit van basisgegevens afkomstig van basisregistraties en afnemende systemen controleert. Daarnaast bewaakt de Databrush de gegevensuitwisseling op basis van StUF van diverse applicaties die gekoppeld zijn aan het datadistributiesysteem van Centric of PinkRoccade.

De Databrush wordt door Infradax Overheid intern gebruikt voor remote beheer werkzaamheden op de applicaties Key2Datadistributie en de Makelaarsuite. Daarnaast wordt deze applicatie door Infradax Overheid ook in licentie beschikbaar gesteld aan gemeenten, waterschappen en belastingsamenwerkingen. Omdat deze applicatie dus ook beschikbaar is voor een grote groep klanten, is de wens van Infradax Overheid dat deze applicatie voortdurend evolueert en steeds beter wordt.

De ontwikkelaars van Phinion werken nauw samen met Infradax Overheid om de software voortdurend te verbeteren. Phinion is nauw betrokken bij het hele ontwikkelingsproces, van het ontwerp van de architectuur tot en met het finetunen van de backend en het verfijnen van de gebruikersinterface.

Aanpak

We beginnen met het maken van een plan van aanpak. Hierbij luisteren we naar de wensen van de klant maar geven we ook advies. We brengen de vraag in beeld, wat hiervoor nodig is en hoe we dit gaan uitvoeren. Vervolgens gaan we aan de slag met het proces en de architectuur. Dit visualiseren wij door de processen die van toepassing zijn en de architectuur uit te tekenen. We leggen visueel vast hoe alle applicatieonderdelen met elkaar communiceren. Als dit uitgetekend en gezamenlijk bepaald is gaan we aan de slag met de development. Tijdens de ontwikkeling houden we de lijntjes met de klant en intern kort. Door met regelmaat de resultaten  met Infradax Overheid te delen en de stand van zaken te bespreken kunnen we snel vorderingen behalen.

Hosting

In de case van Infradax Overheid gaat het om vertrouwelijke data en moet de applicatie in Nederland worden gehost. Phinion heeft voor onder andere deze SaaS applicatie eigen servers beschikbaar die draaien in Smartdc.

Resultaat

Het resultaat van onze aanpak? Een langdurige samenwerking waar zowel Infradax Overheid als Phinion zeer tevreden over zijn. Wekelijks zitten we samen om de voortgang te bespreken.

Ervaringen van de deelnemers

Emiel Rombouts, developer Phinion

“Omdat we al zo lang samenwerken met Infradax Overheid weten beide partijen goed wat ze aan elkaar hebben. Wij ontwikkelen de applicatie naar de wensen van Infradax Overheid. Er zijn korte lijnen in de communicatie.”

Het development team van Phinion bestaat uit specialisten op het gebied van softwareontwikkeling. Zij luisteren goed naar de wensen van de klant en weten waar software aan moet voldoen voor een optimale en veilige werking, in combinatie met een gebruiksvriendelijke interface. Door al deze facetten te combineren komen we tot prettig werkende en veilige software. Voor het ontwikkelen van maatwerkapplicaties en hosting ben je bij Phinion aan het juiste adres.

Ben je op zoek naar een partner voor het ontwikkelen van software?
Neem dan contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.