Data Science Projecten

Voorspellingen doen (forecasting) door middel van Machine Learning.

Data Management​

We voeren een "quick scan" uit op het gebied van data management.

Business Intelligence

BI oplossingen op het gebied van Dashboarding, Data visualisatie en Data rapportage.

Applicatie Ontwikkeling

Verschillende low-code applicatie ontwikkelingen. Zoals Mobile, Website, Software

Server based Web Hosting

We bieden een full service web hosting platform aan. Dit doen we via een beveiligd data center

Data Science

Data Science – Forecasting door middel van Machine Learning.

Vaak komt het in een organisatie voor dat de beschikbare data niet geheel inzetbaar is bij de vraagstukken die een organisatie wellicht heeft.

Phinion is gespecialiseerd in het gebruik van innovatieve machine learning technieken om voorspellingen te doen op basis van bestaande datasets. We zetten deze technieken in om via Machine Learning algoritmes patronen uit data te halen waardoor wij bepaalde voorspellingen (forecasts) kunnen maken.

Wat onderscheidt ons van andere data scientists? Wij combineren onze expertise op het gebied van data, geavanceerde Machine Learning technieken, en oplossend denkvermogen. Om zo tot een totaal oplossing te komen.

Waterschap Rijnland

Op basis van machine learning voorspellen wij de groei van blauwalg. Hierdoor kunnen wij waardevolle forecasts (voorspellingen) maken.

WDO-delta

We zetten onze machine learning technieken in om watergangen automatisch in te meten door middel van de GPS data uit onderhoudsmachines.

Jordanie & Myanmar

Micro-finance instellingen helpen met het gebruik van data science.

DAMA

Onze kennis is gebaseerd op de DaMa DMbok. We hebben onze eigen methodiek ontwikkeld om een totaal oplossing te bieden.

Quick Scan

Middels een quick scan bekijken we jouw organisatie en geven we handvaten voor onderwerpen op dit vlak.

Realiseren

Duurzame en operationele verbeteringen worden gerealiseerd doordat wij daadwerkelijk data-management plannen bouwen, implementeren en realiseren.

Data Management

Data Management – Onze eigen methodiek, gebaseerd op de DAMA

Goed data management wordt gedreven door Data governance. Dit is de verbindende factor voor de volgende onderwerpen. Data Quality, Metadata, Data Warehousing & Business Intelligence, Reference & Master Data, Document & Content Management, Data Integration & Interoperability, Data Security, Data Storage & Operations, Data Modeling & Design.

Oftewel het plannen, monitoren en uitvoeren van data management over alle data assets. Phinion ziet vaak dat dit voor organisaties een lastige opgave is. We bieden hiervoor onze eigen methodiek, die ervoor zorgt dat ook jouw organisatie met deze onderwerpen aan de slag kan. Maar ook beslissingen kan maken op basis van betrouwbare data.

Onze ruime ervaring bij verschillende bedrijven in verschillende sectoren heeft ervoor gezorgd dat wij middels onze expertise en tooling vaak een passende oplossing kunnen vinden voor jouw data management probleem. Interesse? Vraag gerust een “quick scan” aan.

Business Intelligence

Business Intelligence – Op een slimme manier je data duidelijk krijgen.

Om aan de slag te gaan met Business Intelligence is het belangrijk dat je basis op orde is. Phinion helpt organisaties hierbij door ervoor te zorgen dat de relevante data correct verzamelt, opgeschoond en, samengevoegd wordt. Verder structureren wij de relevante data zodat het bruikbaar is voor Business Intelligence tooling.

Vervolgens bekijken wij deze relevante data, en inzichten, en presenteren we die in duidelijke, precieze en gecustomiseerde dashboards. We doen dit altijd in overleg met de klant om ervoor te zorgen dat we de klantwens optimaal kunnen verwerkelijken. Ook bieden we de mogelijkheid om verdere inzichten en consulting te verlenen op basis van de data.

We werken met verschillende Business Intelligence tooling, zoals Tableau, Power BI en Qliksense. Ook bieden we dankzij ons development team de mogelijkheid om via ons eigen platform web-enabled cloud-based dashboards te ontwikkelen. Deze integreren wij verder ook in applicaties. Dit is tevens ook wat ons onderscheidt van andere partijen. Wij gaan “above and beyond” om oplossend mee te denken met onze klanten.

Customisable Dashboarding

We bouwen customisable dashboards. Denk hierbij aan grafieken en visualisatie, tot geografische kaarten.

Real-time Data Visualisatie

We bieden de mogelijkheid om jouw data real-time in verschillende vormen te visualiseren. Dit houdt in dat je live je data warehouse kan bekijken.

Cloud-based

We hebben servers staan die onze BI-tooling draaien. Dit houdt in dat je overal ter wereld via onze private cloud servers je BI-tooling kan gebruiken.

Energy Floors

Voor Energy Floors hebben wij een IoT oplossing gebouwd. Deze kunnen zij nu op afstand bedienen, met bijv. een mobiel of computer.

JIM-model

Voor Steward Red Queen hebben wij een model gebouwd dat de impact van financiële investeerders berekend. Dit is een cloud-based applicatie die via het web beschikbaar is.

Internet of Things (IoT)

We zijn gespecialiseerd in IoT oplossingen. Het ontwerpen van de internet infrastructuur, o.a. de data en communicatie hubs.

Applicatie Ontwikkelingen

Applicatie ontwikkelingen- Op maat gemaakte applicaties voor website, mobile, of software.

Met lowcode ontwikkeling kan het proces van softwareontwikkeling worden versneld omdat applicaties worden opgebouwd uit visuele blokken. Phinion biedt door middel van ons eigen ontwikkeling platform en programmeurs de mogelijkheid om deze applicaties custom voor organisaties te ontwikkelen.

We bieden dus goedkope oplossingen die sneller te realiseren zijn door deze aan te bieden in de vorm van low code oplossingen. Zo hebben we voor bijvoorbeeld Energy Floors een low-code oplossing bedacht die hun in staat stelt om zelf makkelijk hun data aan te sluiten en te visualiseren.

We zijn een multidisciplinaire organisatie. Dit brengt ons in staat om verschillende technieken in te zetten. Onze voornaamste focus ligt op het realiseren van de wens van de klant.  

Server based web hosting

Server based web hosting – een totaal oplossing op het gebied van web hosting

We bieden een totaal oplossing op het gebied van web hosting. 

Dit houdt in dat we een fysieke server hebben, die een cloud of private server kan zijn. Onze server staat in het datacenter van SmartDC en is ISO 27001, NEN 7510 en BORG 3 gecertificeerd.

Dit geeft ons de mogelijkheid om applicaties te draaien zoals o.a webservices, websites, of modellen via API’s. Verder bieden we een uitstekende uptime wat betekent dat de verbinding betrouwbaar is. 

Veilig & AVG compliant

Onze server staat in het datacenter van SmartDC en is ISO 27001, NEN 7510 en BORG 3 gecertificeerd.

Totaal oplossing

We bieden de mogelijkheid om via onze fysieke server, een cloud of private server te hosten. Zoals webservices, websites of modellen via API's.