Phinion helpt door Machine Learning ondernemingen hun datakwaliteit te verbeteren.

We zijn een hard groeiende tech start-up die verschillende organisaties helpt om hun operaties te verbeteren door middel van Machine Learning. Deze oplossingen stellen klanten in staat om data te verzamelen, te organiseren, te analyseren en tenslotte te gebruiken om hun processen beter aan te sturen.

We maken geïntegreerde software en hardware oplossingen op basis van de specifieke wensen van onze klanten. Deze worden operationeel en turn-key opgeleverd. Daarna voorzien we in de benodigde support en onderhoud.

Inventiviteit en intelligentie

We geloven dat het belangrijk is om fantasierijk te zijn om creatieve oplossingen te vinden voor bestaande problemen.

Elegantie en kwaliteit

Onze visie is gericht op het ontwikkelen van fundamentele oplossingen die tegelijkertijd simpel en toegankelijk zijn.

Integriteit en eerlijkheid

Duurzame en operationele verbeteringen kunnen alleen gerealiseerd kunnen worden door een betrouwbare partner te zijn voor onze klanten.

Het Team

Dick Kruithof

Eigenaar & Software Architect

Dick is een expert op het gebied van software design, IT hardware, database systemen, operating systems en programmeertalen.

Laurens van der Drift

Eigenaar & Modeling Expert

Laurens is een expert op het gebied van toegepaste statistiek, machine learning en simulation modeling.

Emiel Rombouts

Senior Software Engineer

L_Schadron

Lennart Schradon

Software Engineer


Wieger de Vries

Junior Data Scientist

Joost de Rooij

Business Development Manager

Carla Brussee

Administratief medewerker

Gilles van Kralingen

UX Designer

Werken bij Phinion

Groepsfoto

Als tech start-up zijn we altijd opzoek naar getalenteerde en ambiteuze mensen. Wij zijn werkzaam vanuit de Van Nelle Fabriek in het mooie Rotterdam. Er heest bij ons een positieve en informele sfeer. Wil jij werken bij een jong en groeiend bedrijf gespecialiseerd in datakwaliteit? Solliciteer dan bij Phinion!  

Momenteel hebben wij de volgende vacatures:

– Account Manager / New Business Developer

We zijn op zoek naar een full-time Account Manager / New Business Developer voor het uitvoeren van sales gerelateerde projecten. We zoeken iemand die onze huidige klanten kan ondersteunen en adviseren in het realiseren van goed datakwaliteit management, maar ook iemand die nieuwe markten en kansen kan identificeren voor ons om te groeien bij Phinion. 

Account Manager / New Business Developer

We zoeken een consultant die onze klanten begeleidt door dit proces en helpt een succesvol resultaat neer te zetten. Dit begint bij het inhoudelijk vormgeven van projecten met ons sales team en loopt tot de oplevering en nazorg.

Klant werkzaamheden:

 • Lead Generation: Het vinden en benaderen van nieuwe markten. Het wo klantbehoefte naar een projectaanpak als onderdeel van de offerte. Sales activiteiten worden door het sales team gedaan. De consultant komt pas in beeld als de klant commitment heeft gegeven op een project.
 • Project management en administratie: Het maken en bewaken van afspraken met de klant. Plannen van projectactiviteiten en deadlines. Bijhouden en bewaken van urenadministratie. Aansturing en planning van het uitvoerend ontwikkelteam. Ondersteuning bij facturatie.
 • Inhoudelijke project uitvoering: Data voorbewerking en koppeling naar Q-Bot. Als expert gebruiker analyses instellen op basis van de klantwens. Hier is geen Artificial Intelligence kennis nodig, maar dit is wel een pré. Interpretatie van de uitkomsten. Vertaling naar conclusies voor de klant.
 • Advisering en training: Workshops voorbereiden en houden met klanten om resultaten om te zetten in actie. Klanten ondersteunen in uitvoeringen het opzetten van rapportages. Training en coaching in het zelfstandig gebruiken van Q-Bot.

Interne werkzaamheden:  

Product owner: Als expert gebruiker klantfeedback terugkoppelen aan ontwikkelingsteam. Meedenken bij verbetering van de tooling en dienstverlening.

Gevraagde kwalificaties

We zoeken een medior datakwaliteit consultant met WO/HBO werk- en denkniveau met minimaal 2 jaar relevante werkervaring. 5 jaar werkervaring is gewenst.

Gewenste persoonlijke eigenschappen:

 • Representatief en communicatief
 • klantgericht en commercieel
 • Zelfstandig, proactief en initiatief nemend
 • Analytisch, punctueel en kritisch

Specifieke functie vaardigheden:

 • Ervaring met consultancy, advisering en project management
 • Ervaring in het geven van workshops, training of coaching
 • Ervaring met datakwaliteit: Datakwaliteit tooling. Business rule definities, datakwaliteit rapportages opzetten.
 • Mogelijk ook andere kwaliteit gerelateerde vakgebieden zoals lean, Six Sigma, Asset Management, TQM
 • Affiniteit met data management onderwerpen, zoals Data Governance, Data Warehousing, Business Intelligence, Master Data Management, Data modellering en architectuur
 • Basis IT kennis van data structuren, SQL databases en GIS systemen
 • Basis kennis van scripting talen zoals R, Python. Meer uitgebreide kennis op het gebied van IT, data en AI is een pré.
 • Product Ownership rol binnen Scrum teams
 • Ervaring met IT projecten in onze doelmarkten: Gemeentes, waterschappen, woningbouw, netbeheerders

Taalvaardigheden:

 • Vloeiend Nederlands is vereist. Onze klanten zijn voornamelijk Nederlands en de functie is representatief.
 • Goed beheersing van de Engelse taal voor het werken met IT systemen.