Over Phinion NL

Over Phinion

We zijn een klein bedrijf dat organisaties helpt om hun operaties te verbeteren door middel van data engineering oplossingen. Deze oplossingen stellen klanten in staat om data te verzamelen, te organiseren, te analyseren en tenslotte te gebruiken om hun processen beter aan te sturen.

We maken geïntegreerde software en hardware oplossingen op basis van de specifieke wensen van onze klanten. Deze worden operationeel en turn-key opgeleverd. Daarna voorzien we in de benodigde support en onderhoud.

Onze expertise ligt in de diverse vakgebieden die nodig zijn om deze oplossingen te realiseren: statistics & machine learning, software architecture, database systemen, computer hardware technology en measure & control systems.


 
 

Onze focus

We focussen onze dienstverlening op het gebied van data engineering. Dit doen wij voor toepassingen op het gebied van operaties: productie, logistiek, transport, maar ook administratieve en ondersteunende processen als customer support en service.

We onderscheiden ons door onze brede technische competentiebasis. Dit stelt ons in staat om maatwerkoplossingen te realiseren en deze volledig operationeel op te leveren:

  • We onderscheiden ons van specialistische bedrijven op het gebied van statistics & machine learning, software architecture, database systemen, computer hardware technology en measure & control systems doordat we in staat zijn deze vakgebieden te combineren in integrale oplossingen.
  • We onderscheiden ons van System Integrators door onze focus en specialisme op het gebied van data engineering, de kleinschaligheid van projecten die we oppakken en de goede prijsstelling ten aanzien van de partijen.

Hierdoor zijn we interessant voor twee soorten markten:

  • Klein en middel bedrijven met een generieke brede behoefte in data engineering oplossingen.
  • Grotere bedrijven met een specifiek data engineering vraagstuk dat geïntegreerd moet worden binnen de huidige IT omgeving.


 
 

Onze oplossingen

Wij geloven dat een goede IT omgeving aansluit bij de structuur, diversiteit en dynamiek van een organisatie. Daarom geloven we niet in een enkele, centralistische, one-size-fits-all systemen. We zijn van mening dat een mozaïek van kleine, onderling verbonden systemen met specialistische functies veel beter aansluit bij de specifieke behoefte en doorgaande ontwikkelingen van bedrijven.

In lijn met deze filosofie ontwikkelen wij specifieke oplossingen en integreren we deze binnen de bestaande IT omgeving. We realiseren maatwerk oplossingen die interoperabel zijn met andere software en hardware systemen. We bouwen onze oplossingen op uit gestandaardiseerde modules om de kwaliteit te waarborgen en ontwikkelingskosten te beheersen.


 
 

Onze aanpak

We geloven in een incrementele aanpak. Goede oplossingen worden in stappen gerealiseerd, waarbij het product van iedere stap functioneel en waardevol moet zijn voor de klant.

We werken nauw samen met onze klanten gedurende de projecten. Op deze manier krijgen we een goed beeld van de eigenlijke behoefte van de klant en bouwen we stap voor stap een vertrouwensrelatie op met onze klanten.

We werken daarom met de SCRUM methode: Een agile projectmanagement methode met de focus op korte sprint, snelle, zichtbare resultaten en nauwe samenwerking met de klant. Op deze manier creëren we tastbare, toegankelijke en waardevolle oplossingen voor de klant.


 
 

Onze waarden

  • Inventiviteit en intelligentie: We geloven dat het belangrijk is om fantasierijk te zijn om creatieve oplossingen te vinden voor bestaande problemen.
  • Elegantie en kwaliteit: We geloven in het ontwikkelen van fundamentele oplossingen die tegelijkertijd simpel en toegankelijk zijn.
  • Integriteit en eerlijkheid: We geloven dat duurzame operationele verbeteringen alleen gerealiseerd kunnen worden door een betrouwbare partner te zijn voor onze klanten.


 
 

Onze mensen

Dick

 

Dick Kruithof

Founder en Software Architect

Dick heeft een brede ervaring in computer programming en robotica. Hij heeft een achtergrond in elektrotechniek en heeft vele projecten geleid op het gebied van database applicaties en intelligente aansturingstechniek voor robotica. Hij is een expert op het gebied van software design, meetstystemen, IT hardware, database systemen, operating systems en programmeertalen.

Tel: +31 6 47214713
Mail: dkruithof@phinion.com

Laurens

 

Laurens van der Drift

Founder en Modeling Expert

Laurens heeft een brede ervaring in simulatie modellen en statistische modellen. Hij heeft een achtergrond in technische bedrijfskunde en operations management. Hij heeft vele projecten geleid op het gebied van supply chain management, workforce optimization en tranport planning. Hij is een expert op het gebied van toegepaste statistiek, wiskunde en simulation modeling.

Tel: +31 6 14801970
Mail: lvanderdrift@phinion.com

Contact

Bezoek adres:

Phinion
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam
Tel: +31 6 14801970

Postadres:

Phinion
Postbus 13326
3004 HH Rotterdam