Werken bij Phinion

Groepsfoto

Als tech start-up zijn we altijd opzoek naar getalenteerde en ambiteuze mensen. Wij zijn werkzaam vanuit de Van Nelle Fabriek in het mooie Rotterdam. Er heest bij ons een positieve en informele sfeer. Wil jij werken bij een jong en groeiend bedrijf gespecialiseerd in datakwaliteit? Solliciteer dan bij Phinion!  

We zijn op zoek naar een full-time Account Manager / New Business Developer voor het uitvoeren van sales & account management gerelateerde projecten. Zowel op strategisch als uitvoerend niveau. We zoeken iemand die succesvol nieuwe klanten kan bereiken, en adviseren in het realiseren van goed datakwaliteit management. Dit door het inzetten van onze slimme datakwaliteit tooling Q-bot, of een van onze andere data-gerelateerde oplossingen.

Account Manager / New Business Developer

We zoeken een account manager die onze klanten begeleidt door het sales proces en helpt een succesvol resultaat neer te zetten. Dit begint bij het inhoudelijk vormgeven van projecten met ons sales team en loopt tot de oplevering en nazorg – . Je bent verantwoordelijk voor het verkopen van data software producten (Q-bot), Data gerelateerde innovatie projecten, en IT detachering. We zijn momenteel actief in de volgende markten: gemeenten & provincies, waterschappen, utiliteitsbedrijven: water en energie, woningbouw en vastgoed.   

Werkzaamheden:

 • Lead generation & qualification: Nieuwe markten identificeren en in kaart brengen voor het sales team. Het benaderen van potentiële leads, en het kwalificeren en overtuigen van deze leads om vervolgens een afspraak te maken. Dit kan op jouw eigen manier. Wat voor ons belangrijk is dat je goed in kaart brengt wat het probleem is bij de klant, en dat je in deze voorfase al tot een potentiële passende oplossing komt.
 • Sales meetings & Demo’s: Phinion is gericht op het oplossen van problemen m.b.t. datakwaliteit en datamanagement. Het is voor ons belangrijk dat je goed bent in het vertalen van de klantbehoefte naar een projectaanpak. Het geven van product demonstraties is benodigd om de klant te overtuigen van onze tool Q-bot.
 • Opstellen van offertes en projectvoorstellen: Het opstellen en versturen van offertes naar aanleiding van afspraken met de klant. Dit houdt in: Het inschatten van projectactiviteiten op basis van de klantwens. Het voeren van onderhandelingen. Ervaring met RFP’s, openbare aanbesteding trajecten en AVG compliant zijn is een prè.
 • Account management: De voortgang van projecten bij bestaande klanten waarborgen, maar ook in gesprek blijven met de klant. Dit houdt in oplossingsgericht denken om de klant te helpen met eventuele problemen op het gebied van data management, datakwaliteit, data science, business intelligence en/of nieuwe applicatie ontwikkeling.  
 • Training en leidinggeven: Het is belangrijk dat je instaat bent om nieuwe teamleden te kunnen coachen, en trainen op het gebied van sales. We willen graag doorgroeien en zoeken iemand die de potentie heeft een sales-team aan te sturen. 

Welke diensten? 

Q-bot: Q-bot is ons data software product. We bieden deze dienst aan in de vorm van een datakwaliteit assessment, als exploratie tool, of als datakwaliteit module. Dit op basis als project, of op maand / jaar basis in de vorm van licentiekosten.

Data Management: Phinion hanteert de Dmbok dama management fundamentals. We zijn gespecialiseerd in het onderwerp datakwaliteit, maar bieden klanten de mogelijkheid aan om een “quick scan” op het gebied van data management te verlenen. 

Data Science & Machine Learning: Als experts op het gebied van Machine Learning biedt Phinion de mogelijkheid voor klanten om gebruik te maken van onze data scientists — om oplossingen te realiseren op het gebied van data science. Bijvoorbeeld het maken van voorspellingen (forecasting) op data met gebruik van geavanceerde machine learning technieken. 

Gevraagde kwalificaties

We zoeken een medior account manager met HBO/WO werk- en denkniveau met minimaal 2 jaar relevante werkervaring. 5 jaar werkervaring is gewenst.

Gewenste persoonlijke eigenschappen:

 • Representatief en communicatief
 • klantgericht en commercieel
 • Zelfstandig, proactief en initiatief nemend
 • Analytisch, punctueel en kritisch
 • Creatief & innovatief

Specifieke functie vaardigheden:

 • Ervaring met sales en account management
 • Ervaring in het geven van training of coaching
 • Ervaring met datakwaliteit en datamanagement. 
 • Affiniteit met data management onderwerpen, zoals Data Governance, Data Warehousing, Business Intelligence, Master Data Management, Data modellering en architectuur
 • Basis IT kennis van data structuren, SQL databases en GIS systemen
 • Basis kennis van scripting talen zoals R, Python. Meer uitgebreide kennis op het gebied van IT, data en AI is een pré.
 • Ervaring met IT projecten in onze doelmarkten: Gemeenten, waterschappen, woningbouw, utiliteitsbedrijven: water en energie. 

Taalvaardigheden:

 • Vloeiend Nederlands is vereist. Onze klanten zijn voornamelijk Nederlands en de functie is representatief.
 • Goed beheersing van de Engelse taal voor het werken met IT systemen.